Schietvereniging 't Vosje - Wadenoijen

Dinsdagavond (vanaf september tot mei) te: Café de Tol, Moleneind 11, Kapel-Avezaath

Voor de individuele uitslagen, zie de informatie op de BSF site .


Iedere schutter heeft 12 punten tellende schoten (ieder schot op een eigen roosje). Daarmee kan een schutter maximaal 120 punten behalen.Beknopte uitleg puntenverdeling:

Bij een wedstrijd zijn voor een klasse minimaal 3 schutters nodig. Zijn er minder schutters en de tegenstanders hebben in die klasse wel 3 of meer schutters, dan heeft de tegenstander automatisch gewonnen (ook al zou hun gemiddelde lager zijn dan het gemiddelde van de 1 of 2 wel aanwezige schutters). Van alle schutters in een klasse van een vereniging tijdens zo'n wedstrijd wordt het gemiddelde (tot op een honderdste punt nauwkeurig) berekend. Een klasse krijgt 2 punten voor iedere gewonnen wedstrijd, 1 punt voor gelijk spel (wat slechts sporadisch voorkomt) en nul punten voor een verloren spel.

Daarnaast worden er ook verenigingspunten toegekend. Voor iedere gewonnen of gelijkspel uitslag van de klassen binnen een wedstrijd krijgt de vereniging 1 punt.

Voorbeeld, als de H klasse heeft gewonnen, de A klasse precies gelijk spel heeft, de B klasse heeft verloren en er slechts 2 schutters in de C aanwezig waren die alle 2 het maximum (99 punten in de C klasse) zouden hebben geschoten (terwijl de tegenstander met 3 schutters gemiddeld 98 punten zou hebben geschoten), dan krijgt de H klasse 2 punten, de A klasse 1 punt, de B klasse 0 punten, de C klasse 0 punten en de vereniging 2 punten.

Wat anders is dan de voorgaande jaren, is dat de schutters op de wedstrijdavond zelf voor iedere afzonderlijke wedstrijd zich plaatsen voor een klasse. Dit plaatsen in een klasse geschiedt door het behaalde aantal punten van de schutter op die avond:

1 tot en met 99 punten : C klasse

100 tot en met 104 punten : B klasse

105 tot en met 109 punten : A klasse

110 tot en met 120 punten : H klasse

Dat de schutters bij het begin van het seizoen al zijn ingedeeld, heeft meer te maken met het persoonlijk behaalde resultaat van het voorgaande seizoen en de persoonlijke beoordeling aan het einde van het seizoen.

Vandaar dat schutters al aan het begin zijn ingedeeld in een klasse, terwijl dat voor de wedstrijdavonden zelf voor de vereniging niet uit maakt.